Grensloos vzw

Grensloos

eindeloos, zonder barrières, zonder grenzen, alles open, alles mogelijk,

de wereld ligt aan je voeten, … de dromen die ons als kind verteld werden.


In hokjes geduwd, machteloos, begrensd, tot hier en niet verder,

bestempeling, 4 muren, ... is wat velen onder ons nu ervaren.


Een wereld van verschil in beleving tussen kind zijnde en volwassenheid, tussen sprookje en realiteit. Een afstand die steeds groter werd met het opgroeien, een kloof tussen armoede en welvaart, een sociaal leven en eenzaamheid. Een kloof die nog nooit zo groot is geweest en nog meer groeiende is.


Een kunstmatige grens die opgetrokken wordt door 1 ding: geld. Het al dan niet hebben van dit goed bepaalt of je wereld open ligt of begrensd wordt door de 4 muren van je huis. Een klein woord van 4 letters dat kan raken op verschillende vlakken van het leven en immens diep. Een woord van 4 letters dat bepaalt of je wereld zich afspeelt tussen 4 muren of grensloos is.


Laten we samen deze barrières steen voor steen afbreken. Laten we samen de handen uit de mouwen steken om de wereld van armoede en eenzaamheid grensloos te maken. Samen de grenzen opblazen en bruggen bouwen zodat de stilte doorbroken wordt.


Met de oprichting van Grensloos vzw steken we beide handen uit om terug de openheid voor de doelgroep kansarmen op allerlei vlakken te verwezenlijken.

Dit proberen we een stuk te realiseren door de minderbedeelden en eenzamen in onze maatschappij te mobiliseren en contacten op te bouwen.

Hierdoor wordt hun wereld wat groter, kunnen er netwerken opgebouwd worden van steun, vrienden, sociale contacten met, door en voor lotgenoten.


Bijeenkomsten om hints, tips en tricks uit te wisselen om te besparen op allerlei vlakken zoals zelf brood bakken, koken met restjes en noem maar op, praktische weetjes.

Maar ook hulp bij invullen van papieren, bepaalde wegen open stellen die u misschien nog niet kent maar recht op heeft, een luisterend oor. We proberen handvaten aan te bieden waarmee je
zelf aan de slag kan zodat er meer open gaat.
Een gezellige pick-nick, uitstapjes met de kinderen staan zitten ook nog in ons hoofd om verder uit te werken.
Denk nu niet bij jezelf, ik kan hiervoor niets betekenen, niets is minder waar!
Elk individu betekent iets groots voor de openheid van grenzen. Toekomstgericht denken we ook nog verder en bekijken we de mogelijkheden van bedeling van voedsel en kleding.

Hiervoor moeten onze uitgereikte handen wel vastgenomen worden door de andere kant van de kloof, welvaart genoemd. Dit lijkt ons niet onmogelijk omdat er in elk van ons een hart zit, het 1 heel zichtbaar, het ander al wat verder verscholen.

Maar is dit ook niet zo met de kunstmatige grenzen, de 1 goed zichtbaar, maar de anderen niet?


Hoe meer handen aangereikt worden, hoe meer kans dat de wereld van kansarmoede opengetrokken wordt en dus meer grensloos wordt.